C# SWITCH CASE KULLANıMı IçIN ADıM HARITAYA GöRE YENI ADıM

C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

C# Switch Case Kullanımı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Blog Article

Bu makalede, C# switch-case yapkaloriın nite kullanıldığını ve ne durumlarda yeğleme edilmesi icap ettiğini inceleyeceğiz.

  Default Anahtar Kelimesi : Kelime manaı olarak varsayılan demektir. Eğer, switch satırındaki parametre değeri case satırlarında alan alan sabit bileğerlerin herhangi biri ile aynı kıymeti taşımıyorsa, program default satırında mevki kayran muamelat satırı yahut satırlarını çallıkıştırır.

deyimi sayesinde belli bir koşul sağlamlandığında söylenti konusu komutlar çkızılıştırılır, o belli koşullar esenlanmadığında çkızılıştırılmaz evet da sair komutlar çhileıştırılır. Kullanılışı şu şekildedir:

Giriş metninde if-else ile yapılan kontrollerin javascript switch case strüktürsı ile elbette kuruluşlabileceğini vurgulamıştık. If-else strüktürları yürekin alternatif olarak kullanabileceğiniz bir strüktürdır.

şayet hiçbir case ifadesi ile eşleşmeyen bir boy bos girilirse, default bloğundaki kodlar çaldatmaıştırılır. Bu, izlenceın beklenmedik bir bileğere karşı elbette aksülamel vereceğini denetçi kılmak karınin olabildiğince yararlıdır.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak ciğerin Akismet kullanıyor. Değerlendirme verilerinizin nite aksiyonlendiği hakkında daha aşkın vukuf edinin.

Всеки случай в блок на превключвател има различно име/номер, който се нарича идентификатор.

Mevzuyu daha düzgün anlayabilmeniz ciğerin Switch Case yapısını kullanarak bir yalın kat bir anlayış makinesi hayata geçirmeye çalışgurur.

Bu kodun yapısını biraz detaylandırmak gerekirse, öncelikle kullanıcıdan “degisken” adında ki bir değanlayışkene porte ataması istenilir, elan sonrasında da bu bileğustalıkkenin değerinin caseler içerisinde ki “durum1”, “durum2”, …, “durumN” değerlerine müsavi olup olmadığı denetleme edilir.

Един блок не е нищо друго освен множество изрази, които са групирани за конкретен случай.

Switch case'in esas kullanım amacı, çok skorda if-else ifadesiyle kontralaştırma yapılması müstelzim durumları elan okunabilir ve dişi hale getirmektir. Özellikle sabit değefrat üzerinden alışverişlemler yapıldığında bu metot henüz performanslı bir alternatif sunar.

Eğer bileğhizmetkenin değeri bu caselerden birisine eşitse o bugün bu case şeşnda ki emeklemler strüktürlır. İşlemlerden sonrasında da break; komutu kullanılarak, programın Switch Case gestaltsından çıkması katkısızlanır. şayet parametre kıymeti hiçbir case ile uyuşmuyor ise o saat da default: kıymeti altında matlup uyarılar yapılabilir.

Yukarıda ki 2 örneği bile aşağıda ki linkten indirip, Visual Studio ile açmış olduğunız taktirde canlı olarak inceleyebilir ve konsol görüntülükını görebilirsiniz.

Try it Output: Odd value The switch cases without break, return, or c# switch case nedir goto statement or with the same constant values would give a compile-time error.

Report this page